Vi hade physalis i växthuset förra året och i år kom det upp självsådda plantor. Lite lustigt ändå, med tanke på alla misslyckade försök vi tidigare gjort att försöka driva fram physalis.
Men det är bara att vara glad att de verkar har etablerat sig och ta hand om det som blir. Bären är avsevärt mindre än de man köper men smakar mycket och gott.
Vi har fortfarande en del bär att ta tillvara så i dag provade jag att koka sylt.
Physalissylt
3 dl physalis
1,5 dl syltsocker
3 msk vatten
Dela physalisen i mindre bitar. Våra physalis är så små så jag nöjde mig med att halvera dem.
Lägg alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 5-10 minuter.
Häll upp i en varm glasburk och låt svalna.
Passade också på att plocka in några pelargonplantor. Hösten har varit mild så här långt, men ett tu kommer frosten och tar dem, så det gäller att ligga steget före.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar