I går kom Maja och hennes pojkvän hem till Kungälv lagom till lunchen. Vi åt tomatsoppa gjord på säsongens sista tomater och toast med mozzarella och vitlökssmör. Till efterrätt blev det äpplepaj med vaniljsås.
Sedan åkte vi ut till Stocken för det årliga hummerkalaset. Vi såg till att vara i god tid för Johan ville kolla till båten och jag ville gå en ordentlig promenad runt häststigen. Solen kom fram och det var härligt att vara ute i det milda höstvädret.
Sedan kom min bror och hans familj och kalaset kunde börja. Vi har haft hummerkalas varje höst så länge jag kan minnas. Min farfar var fiskare och länge var det han som såg till att det fanns hummer. När han gick bort fick vi köpa, men sedan några år tillbaka fiskar Johan och pappa, med Erik som stöd. Och det är något extra när det är egenfiskad hummer.
Vi passade även på att fira att mamma fyllt 75 år, med sång och tårta. Efter kalaset åkte vi tillbaka till Kungälv och det var skönt att vakna hemma i morse.
I dag skulle Johans pappa Seth fyllt 100 år om han fått leva, så vi åkte förbi Ale Blomman och köpte en gravdekoration, granris och ett ljus och sedan upp till Trollhättan för att göra fint på graven. Ljungen vi satte dit för någon månad sedan blommade fortfarande vackert så den fick vara kvar.
När vi var i faggorna passade vi på att åka till Lundens gårdsbutik för att köpa havregryn och ägg. Det blev ett paket av deras egen grötblandning och en påse mannagryn också.
På vägen hem stannade vi till i Lilla Edet och åt lunch innan vi sneddade över till Kode och Skålldals ekomejeri. Jag var sugen på att göra äggost och den blir så god gjord på deras mjölk och fil.
Nu är äggosten gjord, brasan tänd och jag tänker avrunda helgen med att sticka en stund.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar